Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

<--Tietoa ja kuvia sarjan henkilöistä               H2O?

- H2O Just Add Water on Australialainen sarja, joka kertoo kolmesta merenneidosta, Emmasta, Cleosta ja Rikkistä, jotka kastuttuaan muuttuvat merenneidoiksi. Tytöt hallitsevat vettä kukin omalla tavallaan. Lewis on ensimmäinen, joka saa tietää tyttöjen salaisuuden ja auttaa näitä selviämään heidän ongelmastaan. Myöhemmin myös Zane ja Ash saavat tietää tyttöjen voimista. Kaiken kaikkiaan tyttöjen salaisuudesta tietävät Neiti Chatham, Max Hamilton, Lewis, Ash, Zane ja Charlotte. Myös tohtori Denman pääsi selville tytöistä.

Sarjaa esitettiin Yleisradion Summerissa kesällä 2007. Sarjan toinen tuotantokausi nähtiin Summerissa kesällä 2008. Sarjan 3. tuotantokausi esitetään kesällä 2010 alkaen 24. kesäkuuta YLE TV2:n Summerissa. Sarjan tunnuslaulun "No Ordinary Girl" esittää ensimmäisellä tuotantokaudella Ellie Henderson, toisella tuotantokaudella Kate Alexa ja kolmannella tuotantokaudella Indiana Evans.

  Tyyli: Nuorten sarja                                           Tuotanto:

  Kestoaika: 30 minuuttia                              Ohjaajat: Colin Budds, Jeffrey Walker

  Tekijä: Jonathan M.Shiff                           Käsikirjoittajat: Jonathan M. Shiff

  Pääosissa: Cariba Heine                                                       Max Dann

                 Claire Holt                                                          Sam Carroll

                 Phoebe Tonkin                                                      Philip Dalkin

                 Angus McLaren                                                    Anthony Morris

  Alkuperämaa: Australia                                                       Chris Anastassiades

  Verkko: YLE TV2                                                                Simon Butters

               Disney Channel                                                       Susan MacGillicuddy

  Esitetty: 7. heinäkuuta. 2006 -                                             Deborah Cox

  Jaksoja: 78                                                                         Chris Roache

MUUTTUMINEN MERENNEIDOIKSI:

(Varoitus: Tämä seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta!)

Ensimmäisessä jaksossa Zane huijaa Cleon auttamaan häntä veneen korjaamisessa, mutta työntääkin veneen vesille Cleo kyydissä. Rikki puuttuu asiaan ja hyppää veneeseen laiturilta. Cleo ja Rikki päättävät lähteä pienelle ajelulle ja ottavat Emmankin mukaan. Näin Cleo ja Emma tapasivat Rikkin ensimmäistä kertaa. Kesken ajelun veneestä loppuu bensa ja tytöt joutuvat soutamaan lähellä olevalle Mako-saarelle, jossa on vanha tulivuori, vaikka he hieman epäröivätkin ensin. Saarella tytöt lähtevät kävelemään metsään päin. He saapuvat tulivuoren juurelle, missä Cleo liukastuu ja liukuu tulivuoren sisälle. Emma ja Rikki tulevat myös perästä. Tulivuoren sisällä he huomaavat pienen altaan, josta lähtee 'tunneli' mereen. Tytöt päättävät sukeltaa sitä kautta pois saarelta. Kun kaikki tytöt ovat altaassa, vesi alkaa kuplia täysikuun paistaessa suoraan altaaseen. Tytöt jatkavat matkaansa ja pääsevät pois saarelta, tietämättään, että heidän elämänsä on juuri muuttunut.

Seuraavana päivänä Emma menee uimaan ja sukellettuaan hän huomaa muuttuneensa merenneidoksi. Samaan aikaan Rikki kävelee puistossa ja puutarhan sadetin kastelee hänet ja myös hän muuttuu myös merenneidoksi. Cleo huomaa muuttuvansa merenneidoksi kylvyssä.

Tästä lähtien tyttöjen on varottava vettä, sillä jos pienikin vesipisara osuu heidän ihoonsa eikä sitä ehdi pyyhkiä pois noin 10 sekunnin kuluessa, he muuttuvat merenneidoiksi.

Cleo on ensimmäinen, joka löytää voimansa: hän pystyy muokkaamaan vettä tekemään siitä kuplia tai nostattamaan vesipatsaan. Cleo kertoo asiasta tytöille ja näyttää mihin pystyy, jolloin myös Emma huomaa oman kykynsä: hän voi jäädyttää veden. Rikki yrittää löytää kykyään, mutta mitään ei tapahdu. Vasta istuessaan Lewisin kanssa JuiceNet-mehubaarissa hän löytää voimansa: kyky kiehuttaa ja haihduttaa vettä. Hän kiehuttaa vahingossa coca colaa, joka on pöydällä.

MERENNEITOPYRSTÖT:

Mereneitopukujen tekeminen kesti puoli vuotta ja niiden valmistamisessa käytettiin näyttelijöiden vartaloista otettuja muotteja sekä käsintehtyjä suomuja. Valmis pyrstö painaa noin 12-15 kilogrammaa. Puvun vetoketju on selvästi näkyvissä takaapäin, vaikka sitä on yritetty peittää lisäämällä ylimääräisiä suomuja ja rakentamalla "harja" koko vetoketjun pituudelta. Pyrstöevään on suunniteltu poljin jaloille, joka auttaa näyttelijää uimisessa. Se evän lisäksi lisää puvun pituuteen 60 senttimetriä.

Pyrstöjä on kolme tyyppiä: pyrstö, jota tytöt käyttävät uimiseen, löysä pyrstö kylpykohtauksiin ja kova pyrstö stuntteja varten.

VOIMAT:

Cleo: Veden muokkaaminen, hallitsee myös tuulta.

Rikki: Veden kuumentaminen ja haihduttaminen, hallitsee myös salamointia.

Emma: Veden jäädyttäminen, pystyy synnyttämään myös hirmumyrskyn.

Bella: Veden muuttaminen gelatiiniksi, ja kiteiseksi aineeksi

Charlotte: Veden muokkaaminen, kuumentaminen, haihduttaminen, jäädyttäminen, sekä hallitsee myös tuuli ja salama -voimia.

LÄHTEET: WIKIPEDIA